Thursday, September 2, 2010

BANANA LIQUEUR

LICOR DE BANANA


The recipe is from personal Epagri - Company Research and Rural Extension of Santa Catarina. The extension worker-EPAGRI, Marli Scheuer, explained how he prepares sweet.

Globo Rural - is complicated this recipe?

Marli Scheuer - No. It's an extremely simple recipe. What it takes is the thrill of bananas for 15 days. You take 250 grams of chopped banana into slices. Place to party in a pint of rum. After 15 days, it gets a little dark. So you're ready for it to be strain and finish the liquor.

Globo Rural - must filter five times?

Marli Scheuer - No. We passed it through a fine sieve. If you notice that many pieces were in the background, is set in cotton. But the filtering process happens once. Reserves to prepare the syrup with sugar.

To make the syrup go four cups of sugar and two of water. Stir until the sugar dissolves and let it boil up.

Marli Scheuer - She'll make you look yellowish and sticky.

Globo Rural - How long should it take until the syrup will be ready?

Marli Scheuer - takes around five to ten minutes depending on the fire.

While the syrup cools, place a teaspoon of vanilla sugar in the mixture of banana and rum.

Marli Scheuer - Now stir to mix a little vanilla infused with banana with rum. Then you can mix the syrup with sugar, which is already cold.

To make the liquor, we must choose very ripe bananas. A tip: let the tanning liquor for a week before drinking. It gets hot.



------------------















LICOR DE BANANA


A receita é do pessoal da Epagri – Empresa de Pesquisa e Extensão Rural de Santa Catarina. A extensionista-epagri, Marli Scheuer, explicou como se prepara o doce.

Globo Rural - É complicada esta receita?

Marli Scheuer - Não. É uma receita extremamente simples. O que demora é a curtição da banana, durante 15 dias. Pega-se 250 gramas de banana picada em rodelas. Coloca-se para curtir em meio litro de pinga. Após 15 dias, ela ficará um pouco escurecida. Então está pronto para que se possa coar e terminar o licor.

Globo Rural - Tem de filtrar cinco vezes?

Marli Scheuer - Não. Nós passamos ela em uma peneira fina. Caso perceba-se que ficaram muitos pedaços no fundo, passa-se no algodão. Mas o processo de filtragem acontece uma só vez. Reserva-se até preparar a calda com açúcar.

Para a calda vão quatro xícaras de açúcar e duas de água. Mexe-se até o açúcar dissolver e deixa-se até levantar fervura.

Marli Scheuer - Ela vai ficar com um aspecto amarelado e viscoso.

Globo Rural - Quanto tempo deve levar até que a calda fique pronta?

Marli Scheuer - Leva em torno de cinco a dez minutos, dependendo do fogo.

Enquanto a calda esfria, coloque uma colher de chá de açúcar de baunilha na mistura de banana e pinga.

Marli Scheuer - Agora mexe-se um pouco para misturar baunilha com a infusão da banana com a cachaça. Então pode-se misturar a calda com o açúcar, que já está fria.

Para fazer o licor, deve-se escolher bananas bem maduras. Uma dica: deixe o licor curtir por uma semana antes de beber. Fica mais gostoso.

No comments:

Post a Comment